Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


szépség tippek buliba

 Döntsd el, mit szeretnél az arcodon kihangsúlyozni, s azt is, hogy mit nem. A legtöbben a szem kiemelésére esküszünk: világos, csillogó szemhéjpúder vagy fénypúder használatával. A szemöldök alá kenve elevenebbé válik a tekintet, a belső szemzugba pöttyözve pedig nagyobbnak tűnik a szem.

Ovális és vékony arcúak kiemelhetik ezzel a technikával arcukat is, ilyenkor a púdert az arc "almácskájára" kell festeni. Nem árt tudni, hogy a fénypúder - a csillogás miatt - erősen kiemeli az esetleges borhibákat. Az ilyen borfelületen soha ne használjuk!
A tökéletes pillantás érdekében nemcsak szemre, hanem a szemöldökre is koncentrálni kell! Általánosságban érvényes a következő szabály: a szemöldök hosszának ?- ánál (az orrnyeregtől számítva) kezdjük el kialakítani a formát. Ha túl egyenesnek tűnik, a szemöldök legmagasabb pontján kell erőteljesebben szedni, innen kell a szemöldöknek lejtenie.


Színtippek:

1.   kék szemhez: erős orgonaszín, ezüstös szürke és barna árnyalatok

2.   zöld szemhez: bronzos árnyalatok, meleg bordó és grafitszínek

3.   barna szemhez: fénylo arany, ibolyaszín és huvös pink

 

Az ajkak kiemelése minden csillogó ajakápolóval lehetséges, így teltebbnek is tunik majd. A világos és meleg színek erosítik ezt a hatást. Vékony ajkaknál semmiképpen ne használjunk sötét és matt szájfényt! A téli szezon trendje szerint visszatért a '90-es évek minimalista, tiszta árnyalatokat használó divatja. Ebben az esetben le kell mondanod a csillogásról!

Jó tanács: a sárgás árnyalatú rúzsok kiemelik a fogak elszínezodését. Így ezeket kizárólag makulátlan fehér fogsorral rendelkezok használják!


Színtippek:

1.   telt ajakhatás: csillogó rózsaszín, pezsgoszín vagy szantálfa

2.   trendi: matt barna árnyalatok

3.   hollywoodi mosoly: lazacszín

4.   elegáns: matt bordó