Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


sminkek használata (:

 A SZEMPILLASPIRÁL HELYES HASZNÁLATA

 

1. A szempillaspirál felvitelét mindig a pillák tövétől indulva végezzük. A pillák tövéhez felvitt szempillaspirál az, ami hosszú pillák illúzióját kelti.

2. A spirált húzd végig a pillákon, közben forgatva az apró kefét. Ez a mozdulat nagyon fontos, mivel elválasztja a pillákat.

3. Ezután, csukd be a szemed és húzd végig a szempillaspirál keféjét a szempillákon, hogy az esetleges csomókat eltüntesd.

4. Válaszd ki a számodra legjobb szempillaspirált 
Amikor szempillaspirált választasz, döntsd el milyen pillákat akarsz: hosszúakat, dúsakat, esetleg vízálló formulára van szükséged.

5. Vedd figyelembe az árat
Beszerezhetsz egy jó szempillaspirált egy drogériában, vagy elkölthetsz jóval több pénzt egy luxus szempillaspirálra. Lehet, hogy egy luxus szempillafesték kevesebb csomót hagy és tovább tart, de senki sem mondja meg, hogy a legdrágább termékkel kented ki magad. 
6. Hogyan kerüld el a csomósodást?
Egyesek számára gondot okozhat a szempillafésű használata. Azonban ez a tökéletes eszköz ha különálló szempillákra vágysz. Először vidd fel a szempillafestéket a pillák tövéhez, majd húzd végig rajtuk a fésűt, egészen a pillák végéig. Ha mégse győztünk volna meg, egy papír zsebkendővel is eltüntetheted a felesleges festéket, csomókat. Egy régi szempillaspirál kefés részét is megtarthatod erre a célra. Tisztítsd meg szappannal, majd hagyd megszáradni és már használhatod is. Ezt minden használat után ismételd meg.


7. Ne félj keverni a szempillafestékeket
A make-up szakértők egyik kedvenc trükkje, hogy keverik a szempillafestékeket. Először egy réteg hosszabbító hatásút visznek fel a pillákra, majd egy dúsítót. A fölösleget pedig eltávolítják a fenn említett módszerrel.

8. Próbálj ki egy színes szempillafestéket
A fekete mindenkinek jól áll, de a szőkék jobb ha egy barnás-fekete változatot választanak nappalra, és meghagyják a feketét estére. A burgundi és a szilvaszín árnyalatok kiemelik a kék szemeket, míg a lilák jól állnak a barnáknak.

9. Használj szempilla göndörítőt
Az ívelő pillák nagyobb és fényesebb szemek látszatát keltik. Hajszárítóddal fújj 3-5 másodpercig meleg levegőt a szempilla göndörítőre mielőtt használnád. Bizonyosodj meg, hogy nem túl forró, majd használd a már kifestett pillákon.

10. A szempillafesték spirálját mozgasd cikcakkban
Ez segít csomómentesen felvinni a festéket.

11. Csak a felső pillákat fesd
A make-up mesterek szerint csak a felső réteg szempillát fessük. Ha nagyobb szemeket szeretnél, kifestheted az alsókat is, de csak finoman a festékkel! Ebbe az esetben a kevesebb több.

12. Használj szempillafesték primert
A primer befedi a pillákat és elválasztja azokat mielőtt felvinnéd a festéket.

13. Második réteg szempillafesték
A második vagy harmadik réteg festéket is addig vihetjük fel, amíg az első meg nem száradt. Ha az első réteg megszáradt, a többi csomós lesz.


14. Ne huzigáld ki és be a spirált a tubusban
Ezek a mozdulatok levegővel töltik meg a tubust, így nem érsz el mást, mint azt, hogy a festék idő előtt kiszárad.

10307_szepseg_szempilla.jpg